سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آلرژی بهار ، راهکارها و تدابیر درمانی

فصل بهار زمان گل و شکوفایی شدن درختان و گیاهان است، اما برای میلیون ‌ها نفر که از حساسیت فصلی رنج می ‌برند، بهار همراه با علائم ناراحت‌ کننده‌ ای همراه است از جمله عطسه، ابریزش بینی، و غیره. آلرژی فصلی یک پدیده رایج است که همواره می ‌تواند رخ دهد، اما در بهار به شدت احساس می ‌شود. دلیل اصلی این اتفاق تغییرات آب و هوا و همچنین گرده‌ های گیاهان است. خوشبختانه، راه ‌های زیادی برای پیشگیری از این علائم و درمان و مدیریت آنها وجود دارد. اگر می ‌خواهید از علائم حساسیت زایی آسوده شوید، با ما همراه شوید.

آلرژی فصلی چیست و چرا رخ می‌دهد؟

آلرژی فصلی در زمانی رخ می‌ دهد که سیستم ایمنی بدن شما به طرز غیرعادیی به یک ماده تحریکی خارجی مانند گرده ‌گل واکنش نشان می ‌دهد. این مواد به آلرژن شناخته می ‌شوند. گرده‌ گل و گیاهانی که توسط باد پخش می ‌شوند، اغلب به علت وزن سبک ‌تر و ساختار خفیف ‌تر خود، بیشترین آلرژن‌ ها هستند. باید توجه داشت که تولید گرده ‌گل و گیاهان با کمک حشرات دیگر هم صورت می ‌گیرد و در نتیجه واکنش حساسیتی طبیعی به میزان کمتری ایجاد می ‌شود. گرچه آلرژی فصلی در همه فصل ‌های سال ممکن است رخ دهد، اما بیشترین شدت و تعداد موارد مرتبط با آن در بهار مشاهده می ‌شود. باید به یاد داشت که گیاهان تنها یکی از عوامل ممکن برای ایجاد حساسیت نسبت به فصل بهار هستند و بدن ما ممکن است به هر ماده‌ ای واکنش نشان دهد.

علائم آلرژی بهار در کودکان و بزرگان

شدت و نوع علائم حساسیت فصلی در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. با این حال، برخی از علائم معمولی عبارتند از:

- عطسه

- آبریزش بینی

- خارش و التهاب چشم

- خارش حلق، سینوس ‌ها و گوش

- احساس گرفتگی در گوش‌ ها

- سایر علائم کمتر معمول شامل سردرد، تنگی نفس و خس ‌خس حلق می‌شوند. بسیاری از افراد ممکن است آلرژی فصلی را با یک سرما خوردگی اشتباهی اشتباه گیرند. علیرغم تشابه برخی از علائم، اگر علائم جدیدی را تجربه می ‌کنید یا درمان‌ های معمول برای سرما خوردگی به شما کمک نمی ‌کنند، ممکن است دچار حساسیت به فصل بهار باشید. علاوه بر این، تب از معلوله‌های آلرژی به حساب نمی‌آید.

راه‌های پیشگیری و درمان آلرژی بهار

با توجه به اینکه حساسیت ‌های فصلی در واقع یک نوع واکنش شدید به یک آلرژن هستند، روش درمانی قطعی برای آنها وجود ندارد. با این حال، در برخی از افراد، این علائم به طور خود به خود کاهش می‌ یابند. بهترین راه برای مواجهه با علائم آزاردهنده آلرژی بهاری، پیشگیری است. چگونه؟ با اجتناب به حد امکان از تماس با عوامل مسبب.

وقتی دلیل حساسیت مشخص است، تنها کاری که باید انجام دهید، جلوگیری از قرار گرفتن خود در معرض آنها است.

تلاش کنید در روز های خشک و بادی در داخل خانه و محیط‌ های بسته بمانید. روز های بارانی و مرطوب بهترین زمان برای رفتن به بیرون هستند، زیرا گرده‌ های گیاهان در این روز ها کمتر در هوا پخش می ‌شوند. به علاوه، تلاش کنید از جابجا کردن وسایل، به خصوص وسایلی که خاک دارند، خودداری کنید. کار هایی مانند کاشت و نگهداری از علف‌ های باغچه و باغبانی را نیز از برنامه‌ های خود حذف کنید. اگر باید به بیرون بروید، پس از بازگشت به خانه لباس ‌های خود را عوض کرده و دوش بگیرید تا آلرژن‌ ها از روی پوست و موی شما شسته شوند. همچنین، لباس‌های تمیز و شسته شده را در هوای آزاد بیرون خشک نکنید. اگر دارای حساسیت شدید بهاری هستید یا فکر می ‌کنید هیچ یک از این کارها کافی نیست، هنگام خروج از منزل از ماسک استفاده کنید.

یکی دیگر از راه‌ های پیشگیری از آلرژی بهار، حفظ تمیزی هوا در داخل منزل است. تلاش کنید در منزل، محیط کار و درون خودرو از سیستم تهویه هوا استفاده کنید. بسته به نوع دستگاه تهویه هوای خود، فیلتر آن را به موقع تعویض کنید. سعی کنید رطوبت داخل منزل زیاد نشود. از دستگاه‌ های قابل حمل تصفیه هوا در اتاق خواب خود استفاده کنید. همچنین، برای تمیز کردن کف منزل از جارویی با فیلتر HEPA استفاده کنید.

با استفاده از داروهای مناسب، آلرژی بهار را درمان کنید

دارو های متعددی با شکل‌ های مختلف برای مقابله و درمان آلرژی بهار وجود دارند. خوشبختانه، برای تهیه بسیاری از این داروها نیازی به نسخه پزشک نیست و می‌توانید آنها را به راحتی از داروخانه تهیه کنید. داروهای معمول برای مدیریت آلرژی بهار، آنتی ‌هیستامین ‌ها هستند که به صورت خوراکی مصرف می ‌شوند. برخی از داروه ای آنتی‌هیستامین شناخته شده عبارتند از سیتریزین، لوراتادین و فسکوفنادین. این داروها به کنترل عطسه، خارش، آبریزش و گرفتگی بینی و گوش، و آبریزش چشم کمک می‌ کنند.

درمان‌ های متداول حساسیت فصلی، دارو های کورتیکواستروئیدی نیز شامل می ‌شوند. این دارو ها به شیوه‌های مختلفی عمل می ‌کنند و معمولاً با کاهش التهاب، به کاهش علائم حساسیت فصلی کمک می‌ کنند. این دارو ها به صورت قطره و اسپری برای بینی و چشم در دسترس هستند. با توجه به علائم شما یا تجویز پزشک، می ‌توانید از اسپری تنفسی یا قطره ‌های چشمی و بینی استفاده کنید. اما باید مواظب باشید که این داروها را برای مدت طولانی به صورت خود سرانه مصرف نکنید.

در موارد شدید و زمانی که درمان‌ های معمول جوابگو نباشند، می‌ توانید از داروهای تزریقی حساسیت فصلی برای درمان آلرژی بهار استفاده کنید. در این موارد، دارو هایی مانند آنتی‌هیستامین، کورتیکواستروئید ها و دیگر دارو ها تجویز می ‌شوند. برخی از این دارو ها عبارتند از دیفن هیدرامین، سیتریزین، لوراتادین، فسکوفنادین و دسلوراتادین. همچنین باید به یاد داشته باشید که بسیاری از دارو های ضد حساسیت تاثیر خواب‌آوری دارند، بنابراین در مواقعی مانند رانندگی از مصرف آنها خودداری کنید.

منبع: با آلرژی بهار چه کنیم